Lecturi

duminică, 23 octombrie 2011

Copilarie

        Acum 5 ani, toti copiii din imprejurimi ieseau cu noi in parc. Era vara, era cald, toata lumea era fericita, radea si se juca. Eram cu totii copii intre 6-10 ani. Ne urcam pe banci, ne dadeam cate doi in leagan, "juniorii" se jucau in nisip, iar noi, "cei mari" ne asezam pe paturi si ne jucam diferite jocuri. Stateam de dimineata pana seara uitand de foame, sete sau somn.
        Strangeam cativa lei si mergeam cu totii la supermaket. Stateam acolo cate 10 minute ca sa ne hotaram ce sa luam. Unii vroiau seminte, altii bombeane, altii gume. Eram spaima vanzatoarelor( mereu se uitau dupa noi sa nu daramam sau sa scapam ceva). Mamele mereu stateau pe langa ferestre, iar noi cand aveam nevoie de ceva ne aruncau de sus. De cate ori mi-a aruncat pe fereastra cate o sticla de apa pentru ca nu vroiam sa urc sus sa beau sau o geaca pentru ca se facuse frig.
        Acum, parcul e rece,gol si trist. Nici un raset de copil nu se mai aude de la geam. Toata lumea are altceva de facut, iar cand ne intalnim suntem ca niste straini.Ne-am maturizat sau doar ne-am pierdut spiritele de copii?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu